Yanaisy Aristides

Yanaisy on ammattitanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Hän on karismaattinen, rauhallinen ja positiivinen persoona, jolla on aina hymy kasvoillaan. Yanaisy on tanssinut koko ikänsä. Hän aloitti tanssimisen 3-vuotiaana Havannan kulttuuritalolla lapsiryhmässä nimeltään Los Girasoles, mistä lähtien tanssi on kuulunut vahvasti hänen elämäänsä ja vienyt häntä myös useisiin eri maihin.

Yanaisy opiskeli menestyksekkäästi balettia kahdeksan vuotta (Escuela Vocacional Elemental de Ballet, Havanna) ja sai arvostetun tanssijan ja baletinohjaajan Alicia Alonson allekirjoittaman tutkintotodistuksen.

Vuonna 2002 hän aloitti tanssin opiskelemisen (Escuela Nacional de Artes Escénicas, Havanna) ja valmistui tanssijaksi (Bailarín de espectáculos musicales) vuonna 2005.

Hän liittyi vuonna 2011 Ballet Rakatan tanssiryhmään, jonka kanssa hän esiintyi paljon. Ryhmä teki myös yhteistyötä useiden muiden taiteellisten projektien kanssa. Yanaisy on esiintynyt maan kuuluisimmissa teattereissa, kuten Carlos Marx, Mella, Lazaro Peña Gran Teatro de La Habana, Teatro Nacional de Cuba jne. Hän on ollut myös yhden Kuuban suosituimman orkesterin, Maikel Blanco y su salsa mayor, tanssija.

Vuodesta 1999 lähtien Yanaisy on työskennellyt folklore-ryhmässä nimeltä Cuatro Vientos, jossa hän on esiintynyt soolotanssijana ja toiminut opettajana, opettaen eri populaari-/ ja afrokuubalaisia tansseja. Hän on tehnyt myös paljon yhteistyötä eri maiden tanssikoulujen kanssa ja toiminut pääopettajana kursseilla. Yanaisy on pitänyt tanssityöpajoja mm. Martiniqualla, Ranskassa ja Dominikaanisessa tasavallassa. Vuonna 2014 hän alkoi työskennellä Kolumbiassa useissa eri tanssikouluissa ja osallistui myös moniin tanssitapahtumiin sekä festivaaleille.

Yanaisylle on kertynyt paljon kokemusta eri ikäisten opettamisesta, myös lapsiryhmien. Hän on toiminut jo nuoresta asti sekä populaari-/ että kansanperinnetanssien opettajana ja koreografina sekä osallistunut aktiivisesti kulttuuritoimintaan.

Yanaisy opettaa meidän onneksemme nyt myös Suomessa. Hän jatkaa kuitenkin toimintaansa myös folklore-ryhmä Cuatro Vientosin kanssa ja järjestää tanssikursseja Kuubassa.

”Tanssituntini alkavat yleensä lyhyellä tutustumisella kyseisen tanssityylin taustoihin. Tunti jatkuu kehon lämmittelyllä ja perusaskeleiden opettelulla. Tuntien edetessä ja oppilaiden kehittyessä etenemme vaikeampiin ja monimutkaisempiin liikkeisiin. Minulle on tärkeää, että tunneillani vallitsee hyvä energia ja että tulen hyvin toimeen oppilaideni kanssa. Tervetuloa tanssimaan tunneilleni!” -Yanaisy