Bio / Brian Ramos

Brian Ramos syntyi Havannassa, Kuubassa. Jo pienestä pitäen hän suuntautui tanssiin ja musiikkiin varttuessaan laulujen ja rumpujen täyteisessä maailmassa, Juanelon naapurustossa.

Vuonna 2003, hän alkoi opiskella modernia- ja kansantanssia Kuuban kansallisessa taidekoulussa (Escuela Nacional de Arte), eläen upeita kokemuksia yhdessä mahtavien opettajien ja tanssijoiden kanssa. Jo opiskelija-aikanaan Brian sai mahdollisuuden osallistua koreografina ja tanssijana Nacional de Ballet kilpailuun (v.2007). Hänet palkittiin ensimmäisellä palkinnolla parhaasta koreografiasta ja tulkinnasta kansantanssikategoriassa. Vuonna 2010 hän valmistui tanssijaksi ja tanssinopettajaksi Escuela Nacional de Artesta, modernin- ja kansantanssin linjalta.

Brian on tanssinut useissa ryhmissä, kuten Conjunto Folklórico Nacional de Cubassa monien tähtiopettajien opissa, joista mainittakoon mm. Gregorio Hernández (El Goyo), Silvina Fabar, Domingo Pau, Leonor Mendoza, Manolo Micler, Julia Torres, Rosaida Arencibia, Esteban Delgado ja Sergio Larrinaga. Samaisen ryhmän kanssa Brian kutsuttiin esiintymään ulkomaille, jossa hän harjoitti taiteellista työtään menestyksekkäästi.

Conjunto Folklórico Nacional de Cubassa hän sai myös mahdollisuuden luoda ja toteuttaa ideoitaan koreografina. Tunnetut teokset, kuten Yemaya Okute, Ochún Korali ja Changuison, ovat edelleen ryhmän taiteellisessa ohjelmistossa. Ryhmä esittää teoksia Kuubassa ja ulkomailla. Brianilla onkin ollut suuri kunnia päästä jakamaan ideoita ja tekemään työtään tunnetuksi.

Brian on ollut osana tanssimusikaaliprojekteja, kuten Eshu Alabboni, Timbalaye, Solar de los 6. Nämä ovat olleet hänelle erittäin mielenkiintoisia töitä sekä tanssijana että pääohjaajana.

Suomessa Brian jakaa intohimoaan tanssiin ja työskentelee tanssinopettajana, tanssijana ja koreografina. Alkuvuonna 2017 hän aloitti itsenäisenä yrittäjänä. Brian antaa tunteja omalla salillaan Turussa, mutta myös muissa tanssikouluissa, seuroissa ja opistoissa. Tunnit hän pitää suomen kielellä. Brian on ollut myös vierailevana opettajana ja tanssijana erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla sekä tiiviskursseilla. Hän on lisäksi karismaattinen ja mukaansatempaava esiintyjä, joka todella nauttii saadessaan antaa elämyksiä yleisölle.

Oppilaat ovat kuvailleet Briania iloiseksi, ystävälliseksi, kärsivälliseksi ja perusteelliseksi opettajaksi, jonka tunnit ovat positiivisia ja hyvin suunniteltuja. Brianille itselleen on tärkeää, että oppilaat oppivat hänen tunneillaan aina jotain uutta ja tuntevat itsensä tunnin päätyttyä iloiseksi ja energiseksi. Hänen suurin intohimonsa on välittää tietoaan ja kokemustaan kaikille niille, jotka nauttivat kuubalaisesta musiikista ja tanssista.

Tervetuloa Brianin tunneille!

 

 

Tietosuojaseloste - Verkkokaupan maksu- ja toimitusehdot